Closed model not running with Individual Covariates

posts related to the RMark library, which may not be of general interest to users of 'classic' MARK

Closed model not running with Individual Covariates

Postby Kenup17 » Thu May 11, 2017 4:07 pm

Hello,

I'm running a closed model on RMark for the restinga antwren, with the following data

Code: Select all
   ch group    Id categ sex.female freq
1  100     1 74401     M      FALSE    1
2  100     1 74402     M      FALSE    1
3  100     1 74403     M      FALSE    1
4  101     1 74404     F       TRUE    1
5  100     1 74405     F       TRUE    1
6  110     1 74406     M      FALSE    1
7  110     1 74407     F       TRUE    1
8  100     1 74408     F       TRUE    1
9  100     1 74409     F       TRUE    1
10 100     1 74410     F       TRUE    1
11 010     1 74411     M      FALSE    1
12 010     1 74412     F       TRUE    1
13 010     1 74413     M      FALSE    1
14 010     1 74414     F       TRUE    1
15 010     1 74415     M      FALSE    1
16 010     1 74416     M      FALSE    1
17 010     1 74417     M      FALSE    1
18 010     1 74418     F       TRUE    1
19 001     1 74419     M      FALSE    1
20 100     2 74401     M      FALSE    1
21 001     2 74402     M      FALSE    1
22 010     2 74408     F       TRUE    1
23 010     2 74415     M      FALSE    1
24 100     2 74420    MT      FALSE    1
25 100     2 74421     M      FALSE    1
26 100     2 74422     F       TRUE    1
27 011     2 74423    MT      FALSE    1
28 001     2 74427     M      FALSE    1
29 001     2 74429     M      FALSE    1
30 001     2 74430    MT      FALSE    1
31 001     2 74434     F       TRUE    1


It runs well without individual covariates, however, when trying to model any parameter (p, c or f0) as a function of any individual covariate (categ or sex.female), I get the following message:

Code: Select all
STOP ERROR
MARK did not run properly.  If error message was not shown, look at most recent .out file

Model output is not available in R. Check contents of mark020.out

Error in `colnames<-`(`*tmp*`, value = model$design.data[[parameter]]$time[model$pims[[parameter]][[1]]$pim -  :
  attempt to set 'colnames' on an object with less than two dimensions


I have already run analysis with individual covariates for other model types (PoissonMR, namely), and I just needed to have the covariate in the processed data object, without any change to the design data object. Is that the same thing in Closed model (or FullHet, for that matter?)

Thanks for the attention!

Caio
Kenup17
 
Posts: 9
Joined: Thu Jul 24, 2014 9:43 am

Re: Closed model not running with Individual Covariates

Postby jlaake » Fri May 12, 2017 8:04 am

Did you do what it told you to do? You need to look at the .out file it identified and see what the problem is. My guess is that you used a variable with non-numeric value.
jlaake
 
Posts: 940
Joined: Fri May 12, 2006 12:50 pm
Location: National Marine Mammal Laboratory, Seattle, WA


Return to RMark

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest

cron